coach


Carolien van de Kamp. Als 32 jarige moeder van drie kinderen heb ik een weg afgelegd van waaruit ik inmiddels heel veel andere vrouwen mag inspireren. Tijdens mijn eigen weg naar een energiek lichaam ben ik een aantal opleidingen gaan volgen. Ik heb inmiddels meer dan 30 kilo achter me gelaten, mijn chronische huidaandoening rosacea/acne zonder medicatie onder controle, migraine al jaren niet meer gehad en mijn burn-out terug kunnen brengen naar mijn energieke ik. Voorgeschreven klachten en ziektes zijn niet iets waar ik van de ene op de andere dag geen last meer van had. Het is altijd een eigen weg naar het vinden van antwoorden.

Mijn acne had destijds de hoogste prioriteit, dat was immers waar ik en mijn omgeving aan de buitenkant het meeste “last” van hadden. Door me in mijn lichaam te gaan verdiepen, de werking daarvan en een mogelijk herstelplan uit te werken begreep ik al vrij snel dat een goed werkende darmflora mijn aandacht nodig had. Alhoewel de testen die vanuit de huisarts destijds waren aangevraagd geen afwijkingen lieten zien had ik besloten om te kiezen voor een voedingswijze met veel pure, verse en onbewerkte voeding. Met het resultaat ben ik nog steeds iedere dag heel erg blij.

Ik coach nu al een aantal jaren vrouwen in het zoeken van hun eigen puzzelstukken. Wij vrouwen zijn zo überkrachtig dat dit tegelijk onze valkuil wordt. We lopen onszelf voorbij, missen lichamelijke en/of geestelijke signalen op klachten en krijgen vervolgens een rekening gepresenteerd waar we zelf niet altijd weten uit te komen.

Ik kijk ernaar uit om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van een gezonde en gevarieerde levensstijl zonder gluten. Er zijn nog grote onduidelijkheden over welke producten geschikt zijn, waarom iemand glutenvrij wil leven zonder coeliakie te hebben en welke levensstijl er dan voor zorgt dat je een energiek lichaam kan ontwikkelen.