Denk in mogelijkheden, niet in moeilijkheden..

IMG_20151214_133613
100dagenglutenvrijglutenvrijmogelijkheden 21-dec 0

1 september begon ik met 100 dagen glutenvrij. Nu zijn we 100 dagen verder en zit het er op. En nu..? Wat heeft het mij gebracht? Hoe ga ik verder? Wat vond ik er van?

Creatief! Dat ben ik er van geworden wat betreft voeding. Denk in mogelijkheden en niet in moeilijkheden. Er zijn zoveel producten die je kunt vervangen voor glutenvrije varianten. Ik kon allemaal lekkere dingen bakken en koken. Ik varieer nu veel meer dan voor deze 100 glutenvrije dagen.

Ik ben mij erg bewust geworden van wat ik binnenkrijg. Ik moest namelijk altijd controleren op de verpakking of er gluten inzaten. En wat je dan wel niet tegenkomt aan ingrediënten!? – Een hele waslijst!!

In onderstaand filmpje kun je zien wat ik zoal in de keuken heb gefabriceerd:

https://youtu.be/x3wAA7_U3LA

Hoe ga ik nu verder? Ik blijf doorgaan met glutenvrij eten. Mijn vriend kan ook niet tegen gluten en het zal daarom voor mij nu niet ineens een grote omslag zijn om die gluten na deze 100 dagen nog steeds te moeten missen. Ik voel mij fit en vooral erg energiek! Maar omdat ik niet ziek wordt van gluten, zal ik minder streng voor mijzelf zijn wat betreft sociale gelegenheden. Helaas hebben mensen met de ziekte Coeliakie deze keus niet. Ik hoop dan ook dat het glutenvrij eten nog steeds verder wordt ontwikkeld in voedingsmiddelen, recepten, restaurants en noem maar op.

Als ik iets eet denk ik na of ik mijn lichaam aan het vullen of aan het voeden ben. Natuurlijk is het fijn om af en toe te snoepen, maar door bewust bezig te zijn met je voeding kun je je een stuk energieker voelen!!

Reageer ook