Glutenvrij eten buiten de deur bij GYS

Gys_GV5
100dagenglutenvrijbiologischglutenvrij uit etenGYSrestaurantuiteten 05-jan 0

Een half uur langer wachten op je maaltijd dan je tafelgenoten, smakeloze saaie maaltijden voorgeschoteld krijgen en keukenpersoneel dat gestrest aan je tafel staat. Je maakt het allemaal mee zodra je glutenvrij uit eten gaat.

Eén van de grootste uitdagingen van de 100 dagen glutenvrij challenge vond ik uit eten gaan.
Van te voren een restaurant bellen, je eetvoorkeuren bespreken met een van de restaurant medewerkers. En hopen dat ze je goed helpen als je in het restaurant bent. Voor de zekerheid zat er in mijn tas altijd veilig back up eten.

Je kunt je voorstellen dat uit eten gaan niet langer een spontane gebeurtenis is. Als je glutenvrij eet voelt uit eten gaan als een examen.

Tijdens de challenge sprak ik een man met coeliakie, hij vertelde: “ik ben al jaren niet uit eten geweest omdat ik restaurants gewoonweg niet vertrouw en niet het risico wil lopen om ziek te worden.” Ongetwijfeld zijn er veel mensen zoals hij, die in hetzelfde schuitje zitten. Welk effect zou zo’n gedachte op jouw leven hebben?

Aandacht voor anders eten
Gelukkig is er ook een andere tendens te zien in horeca land. Zo vertelde Carlijn van Foodless dat ze horeca eigenaren en hun personeel helpt met allergie vriendelijk koken. Zodat ze beter begrijpen wat een intolerantie is en missers kunnen voorkomen.

Daarnaast zijn eettentjes, die rekening houden met jouw allergie, intolerantie of eetwijze in opkomst. Zodat iedereen met zijn eetwijze ontspannen buiten de deur kan eten.

Ontspannen samen eten
Laten zien dat een dieet geen beperking hoeft te zijn, maar dat je juist samen lekker kunt eten dat is het motto van GYS. Een fijn biologisch restaurant in hartje Utrecht.

Zaterdag 12 december sloten we de ‘100 dagen glutenvrij challenge’ af met een lunch bij GYS. Een echte aanrader als je glutenvrij, vegetarisch, vegan, biologisch, budget vriendelijk of gewoon gezond wil eten.

Gys_GV

Verrast door de veelzijdigheid van de menukaart, vond ik het lastig om te kiezen. Ik bestelde een bietenburger en een gemberthee. Het eten werd snel geserveerd en was lekker!

Ik denk dat de bietjesburger gemaakt was van het pulp dat overblijft als je bieten perst in een juicer. Nog een pluspunt! Deze anti-food waste burger smaakte super.

Gys_GV2

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar GYS?
Breng dan eens een bezoekje. Er zijn twee centrum vestigingen in Utrecht. Een weetje voor de bewoners van deze stad: GYS doet ook aan take-away. Laat de chinees links liggen en fiets eens langs bij GYS!

GYS
Voorstraat 77
Amsterdamsestraatweg 113
Of bekijk de Facebook of Instagram

Wat is jouw favo gerecht bij GYS? Of ken je andere inspirerende glutenvrije restaurants? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Reageer ook