Glutenvrije Feestdagen

decemberfeestdagenglutenvrij 09-dec 0

December staat in het teken van feestdagen, gezelligheid en vooral veel en lekker eten. Eten wat eigenlijk alleen maar bestaat uit gluten. Dit worden mijn eerste feestdagen zonder gluten.

Met sinterklaas doen wij niets. Vooral dacht ik dat ik de chocolade kruidnoten enorm zou missen, maar eigenlijk valt me dat alles mee. Ik heb geen moment gehad waarin ik echt verlangde naar het sinterklaas snoepgoed. Ik had wel hele lekkere speculaasbrokken gekocht van consenza. Die vond ik heel erg lekker.

Ik denk dat ik meer moeite heb met kerst. Ik zing in een koor en altijd na de kerstnachtmis eet ik een Brabants worstenbroodje. Een product die ik nog niet kant en klaar heb gevonden. Gelukkig heb ik nu via een Facebook groep een recept.

Maar  dan heb je ook nog 1e en 2e kerstdag. Op eerste kerstdag gaan we gezellig met mijn tante kaasfondue eten. Ik ben de enige die gv eet en dus moest ik gaan kijken naar een oplossing om wel gezellig mee te eten zonder gluten binnen te krijgen.

Als oplossing heb ik een 1 persoons kaasfondue setje en heb ik mijn eigen brood. Zo eet ik wel hetzelfde als de rest van de tafel maar wel met mijn eigen glutenvrije producten.

Tweede kerstdag is iets makkelijker. Dan gaan we gourmetten. We gaan alleen gv vlees kopen zodat ik gewoon op hetzelfde plaatje kan gaan bakken. Ik ga zelf naar de winkel om gv sausjes te kopen en ook hier zal ik mijn eigen stokbrood afbakken.

Met oud en nieuw zitten we in Scheveningen. Als ik erachter kom hoe de oven werkt ga ik zelf appelflappen maken. Verder heb ik nog geen idee hoe ik aan een gv olliebol kom. Bestaan deze en zo ja waar kopen jullie die?

En dan 1 januari. De nieuwjaarsduik. Normaliter ga ik daarna met vrienden een koffiekoek eten. Nu ga ik gewoon normaal gv lunchen en zorg ik voor mezelf voor een afbak kaasbroodje en het feestbrood van YAM.

Hoe gaan jullie de feestdagen in?

Reageer ook