Het grootste voordeel van 100 dagen zonder gluten

100dagenglutenvrijgemakkelijkgezondgezond etengezond leventipsvegetarisch en glutenvrij 12-dec 0

Roggebrood, geroosterde boterhammen, crackers of een zelfgemaakte pizza… voordat ik 100 dagen glutenvrij at was ik een gluten-addict. Ik at vegetarisch en gevarieerd, maar greep vaak naar tarwe producten als basis van mijn maaltijd.

Glutenvolle producten waren in mijn beleving een gemakkelijke en voedzame vervanging voor vlees en vis. 100 Dagen zonder gluten hebben me geleerd dat ik veel gezonder en veelzijdiger kan eten. Voorheen dacht ik weinig na over het vervangen van gluten. De challenge maakte me een stuk vindingrijker.

Ben je benieuwd hoe ik veelzijdig eten vol kon houden?
In het filmpje deel ik je mijn tip!

 

Wat leverde deze 100 dagen mij nog meer op:
– gezonder eten
– meer bewustzijn
– ik voel me energieker
– een paar kilo lichter (zonder dat dit mijn doel was)
– een aantal lastige sociale situaties

Glutenvrij gaan is geen magische eetwijze waarmee al je problemen verdwijnen. Last van mijn darmen en mijn huid heb ik helaas nog steeds. Maar al die dagen zonder gluten maakten mij bewust van de enorme kracht van voeding. Wat jij vandaag eet, bepaalt hoe jij je straks voelt.

Hoe zorg jij ervoor dat je gevarieerd blijft eten? Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

 

Reageer ook