The day after #100dagenglutenvrij

100dagenglutenvrijglutenvrijglutenvrij en blijthe day aftervoorbij 10-dec 2

Het zit erop. Mijn glutenvrije avontuur voor de #100dagenglutenvrij challenge is voorbij. Afgelopen. Ten einde! Tenminste de challenge dan want van #100dagenglutenvrij ga ik naar #vooraltijdglutenvrij. Op dag 1 heb ik een lijstje gemaakt met mijn top 5 klachten waar ik graag vanaf zou willen. En dat lijstje zag er als volgt uit:

  1. Buikpijn
  2. Acne
  3. Vermoeidheid
  4. Gewichtsverlies
  5. Pijnlijke spieren en gewrichten

En nu? Nu ben ik blij en glutenvrij. Ik heb bijna geen buikpijn meer! Punt 1 check. Daar waar mijn buikpijn elke ochtend een soort van normaal was geworden heb ik nu gewoon bijna geen last meer van krampen. Ik heb een normale stoelgang en mijn lieve buikje is niet meer opgeblazen. Behalve dan als ik teveel gegeten heb.

Teveel gegeten? Ja, dat doe ik tegenwoordig. Ik eet veel én gezond én glutenvrij. Ik heb een fijn en eenvoudig eetpatroon gevonden waar ik geen moeite voor hoef te doen. Ik kan dit eetpatroon gemakkelijk volgen en volhouden en daardoor ben ik zelfs aangekomen. Op 1 september 2015, de eerste dag van de #100dagenglutenvrij challenge,  woog ik 49,7 kilo en vandaag woog ik 51,9 kilo. Let wel op: dit betekent niet dat je van glutenvrij eten aankomt! Dit betekent dat ik door regelmaat terug te krijgen in mijn eetpatroon weer tot een gezond gewicht kon komen. Punt 4 check.

Acne was een dingetje waar ik ook mee had leren leven. Mijn huid was vaak onrustig, jeukerig en rood. Ik had last van puistjes in mijn gezicht en op mijn rug. Ik wist dat voeding invloed heeft op acne maar ik vond dat ik voor een mooie en schone huid teveel moest laten wat eten betreft. Ik kon het gewoon niet volhouden. Maar nu ik een eetpatroon heb gevonden dat vol te houden is heb ik dat probleem dus ook niet meer. Mijn huid in mijn gezicht is heel rustig en de acne op mijn rug is sterk verminderd. Daar ben ik echt zo blij mee! Check punt 2.

Een paar weken voordat ik aan de #100dagenglutenvrij challenge begon kreeg ik te horen dat ik de ziekte van Pfeiffer had. Ik heb sterk getwijfeld of ik wel mee moest doen omdat de #100dagenglutenvrij challenge mij te vermoeiend leek. Alles deed mij pijn op dat moment en ik wou maar één ding en dat was slapen. Maar nadat er overleg had plaatsgevonden met onze voedingscoach Carolien van der Kamp was ik overtuigd. Glutenvrij en gezond eten zou bijdragen aan een sneller herstel. En dat heeft het gedaan! Binnen een paar weken had ik al geen pijnlijke spieren en gewrichten meer. En de vermoeidheid werd al snel minder. Natuurlijk ben ik nog steeds wel snel vermoeid als ik de hele week teveel doe en mijzelf voorbij loop. Maar ik ben ten opzichte van 1 september 2015 waar ik 16 uur per week werkte alweer naar 30 uur per week gegaan. Nog een paar uurtjes en dan werk ik weer volledig. Check punt 3 en 5.

Tijdens de #100dagenglutenvrij challenge voelde ik mij stap voor stap beter. Ik heb een gezond, glutenvrij en regelmatig eetpatroon gevonden. Ik heb niet alleen geleerd om glutenvrij en gezond te eten maar ik heb ook geleerd om te luisteren naar mijn gevoel, mijn gedachten en mijn lichaam. Ik heb het sporten weer op kunnen pakken en ik voel mij elke dag fitter en fitter. Stap voor stap is mijn motto geworden. Stap voor stap kun je heel veel bereiken.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn blogs hebben gehad en mochten jullie in de toekomst nog vragen hebben dan ben ik bereikbaar via mijn social media kanalen.

Liefs Debby

2 reacties

Debbie Geissler -

Dank je wel! Ja idd, heel fijn dat het mij iets heeft opgeleverd.

Sandra -

Fijn dat het zo goed voor je werkt! :-)

Reageer ook