Uitleg

Glutenvrij eten is…
Glutenvrij. Media schrijven er volop over en het aanbod glutenvrije producten groeit in razend tempo. Glutenvrij is hip, het is hot, super gezond, alleen voor als je ziek wordt van gluten en ook zo overtrokken! Iedereen heeft er een mening over. En dat is niet zo gek, want er is nog weinig onderzoek gedaan naar welke effecten gluten kunnen hebben voor je gezondheid als je geen glutenintolerantie (coeliakie) hebt.

8 bloggers gaan glutenvrij
Voorheen waren het vooral mensen met coeliakie die glutenvrij eten. Vandaag laten ook steeds meer andere mensen gluten links liggen omdat ze willen weten of ze zich er beter door voelen. De acht bloggers op dit blog kampen met dezelfde vraag. Zij gaan ontdekken wat het betekent voor hun dagelijkse leven en hun gezondheid om glutenvrij te eten. Alle acht delen ze hun ervaringen: waar ze tegenaan lopen, hoe ze zich voelen en of het vol te houden is. Het levert acht verschillende verhalen op, die inzicht geven in hun glutenvrije leven. Deze verhalen zijn niet representatief voor wie glutenvrij wil gaan eten en leveren geen bewijs voor hoe gezond glutenvrij eten is of niet. Voor iedereen zal het weglaten van gluten een ander effect hebben.

100 dagen?!
1 september gaan de bloggers van start, allen goed voorbereid en negatief getest op coeliakie. Iedere blogger met een eigen reden en verwachtingen. 100 dagen lang onder begeleiding van een coach waar ze praktische eet- en kooktips, voedingsadvies en mentale steun van krijgen. Want 100 dagen discipline voor een nieuw eetpatroon is een uitdaging!

Uitdaging ook aangaan?
Overweeg jij ook om 100 dagen glutenvrij te eten? Kijk dan op ons blog en bereid je goed voor! Je vindt hier leuke en belangrijke tips. Er staat ook een stappenplan op, volg dat goed voor je begint. Let wel glutenvrij eten zal voor iedereen anders zijn en anders uitpakken. Veel meer mensen die overwegen om glutenvrij te eten zijn benieuwd naar jouw verhaal. Deel jouw ervaringen op www.100dagenglutenvrij.nl of gebruik de hashtag #100dagenglutenvrij.