vlog Q&A

Schermafbeelding 2015-12-14 om 20.02.57
glutenvrijQ&Avlog 16-dec 2

Jeetje, de honderd dagen zijn echt omgevlogen. Toen ik begon was ik heel erg bang dat het lastig, moeilijk, en minder lekker zou zijn. Nu meer dan 100 dagen later heb ik het gevoel alsof ik al mijn hele leven op deze manier eet.

Op social media vroeg ik aan jullie, mijn lieve volgers, wat jullie nou altijd al hebben willen weten over mij, het glutenvrij eten of nou ja, eigenlijk mochten jullie alles vragen.

Ik werd overspoeld met vragen wat ik echt heel erg leuk vind. Ik maakte een kleine selectie zodat de dubbele vragen eruit waren en heb deze in onderstaande film beantwoord.

In mijn vlog geef ik o.a. antwoord op de vragen:

  • Wat heeft het betekend om glutenvrij te eten?
  • Welke alternatieven zijn er voor onderweg?
  • Hoe vond je bankrekening deze 100 dagen?
  • Vanaf wanneer dacht je: “ ik voel me beter en ga door”?
  • Waar verbaasde je het meest over?
  • Zou je het andere aanraden om glutenvrij te gaan eten?

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn vlog vinden. Laat je het weten in de reacties? Bekijk hier mijn vlog met alle antwoorden!

2 reacties

Yvette -

Hoi marie Anne,

Bedankt coor je reactie. Ik hoop ook dat er meer producten op de markt komen die ook nog eens betaalbaar zijn.

Ik ervaar het inderdaad niet zo heftig als mensen met coeliakie maar toch heb ik wel degelijk last van een fout tijdens het eten buiten de deur.

mijn arts heeft mij aangeraden gv te blijven eten omdat ik toch erg intollerant blijk te zijn. M’n klachten verdwijnen door gv eten en wat ook erg belangrijk is is dat mijn leverwaarde ook weer steeds beter word.

Ik plas weer vaker als alleen bij het opstaan, geen pijn en krampen meer, geen diaree meer, betere bloedwaarden, minder moe, allerter en zo kan ik nog wel even doorgaan. Iets wat na ruim 8 jaar klachten bijna onmogelijk leek.

Marie Anne de Jonge -

Je hebt medisch gezien niet echt de noodzaak om glutenvrij te eten, dan is het wel moeilijk en eigenlijk onmogelijk om te ervaren waar coeliaken regelmatig tegenaan lopen, wat als het onverhoopt weer eens mis gaat als je buitenshuis eet. De gevolgen ken en ervaar je niet zo als wij. Ik hoop wel dat er meer begrip en meer smakelijke producten op de markt zullen komen. En dan graag ook wat meer betaalbaar voor iedereen.

Reageer ook